Oavsett om du letar efter den bästa VPN eller det bästa erbjudandet, det är NordVPN

Om du är ute efter att öka din online-säkerhet, med hjälp av en VPN, eller virtuella privata nätverk, är ett bra ställe att börja. Alla VPN-anslutningar skapas dock inte lika. Det är viktigt att se till att din VPN använder stark krypteringsteknik, inte avsevärt sakta ner din anslutning, och inte behålla några poster av din online-aktivitet. Därför rekommenderar vi alltid NordVPN. Inte bara experter konsekvent rankas NordVPN som en av de bästa VPN på planeten, men om du är villig att åta sig att ett flerårigt abonnemang plan, kan du få en helt enastående affär.

När du registrerar dig för ett VPN får du tillgång till särskild programvara för din dator eller mobila enhet som krypterar alla data du skickar ut. Dessa data reser sedan till en av VPN-servrarna, där den är okrypterad och skickas till slutdestinationen. Eftersom dina data visas på webben från VPN-servern, det ser ut som alla dina online-aktivitet kommer från den servern, vilket innebär att du bor helt anonym. Och eftersom VPN-servrar finns över hela världen kan du få tillgång till geografiskt begränsat innehåll – vilket är särskilt användbart om du bor eller besöker ett land som censurerar onlineaktivitet.

Det är tanken bakom en VPN ändå. Som vi sa i toppen, inte alla VPN är skapade lika. Vissa använder sämre krypteringsprotokoll som är lätta att dechiffrera. Vissa sakta ner din anslutning när de studsar dina data runt från server till server. Och vissa hålla ett register över all din verksamhet, precis som din ISP, som ganska mycket besegrar hela syftet med en VPN i första hand!