ExpressVPN: Premium fri Android VPN

ExpressVPN har varit populäri ca 10 år. Det kombinerade alltid de högsta säkerhetsstandarderna och hög hastighet. Dessutom betraktas det som en VPN-tjänst med det bredaste utbudet av länder (95).

Numera erbjuder det tjänster för alla plattformar, inklusive Android.

Du kan hitta ett stort antal positiva recensioner på Reddit i ett annat utbud av VPN-användning. Jag håller helt med användarna – ExpressVPN är en stor leverantör, faktiskt.

10 Bästa VPN-tjänster i Sverige 2022 | VPNS.se

Det finns dock tre skäl till varför jag placerade den på den sista, femte plats på vår lista:

Priset. Under det senaste året eller två, många “premium” VPN har sänkt priserna, så långt som tidigare utomstående som erbjöd billiga tjänster har tagit ett stort steg framåt. Nu deras egenskaper är lika bra eller ännu bättre än andra VPNS som har funnits på marknaden i 10 år eller mer har. Även om ExpressVPN inte kommer att sänka priset ännu. Jag kan inte säga att det är märkbart bättre än andra.


Anonymitet och säkerhetsfara vid användning av Android-program. ExpressVPN är inte perfekt. Dess Android-program hanterar inte situationer korrekt när en enhet som används växlar mellan olika nätverk och ändrar IP-adresser. VPN är helt enkelt avstängd utan meddelande, och Kill Switch som är tänkt att blockera all trafik under återanslutning fungerar inte alls. Jag skrev mer i detalj om denna bugg i min artikel “ExpressVPN vs NordVPN: 12 viktiga funktioner”.


Hög energiförbrukning. Batteriet med NordVPN tar snabbt. Även operativsystemet själv varnar för att en energiintensiv applikation är installerad.

I allmänhet är ExpressVPN en grym test: bästa vpn-tjänsterna för att surfa anonymt för Android inte den starkaste punkten i leverantören. Dess funktioner är dock anmärkningsvärda: